Markon vinkit moottorisahojen hankintaan ja ylläpitoon!

Talvi on hyvää aikaa puunkaadolle. Etenkin havupuut kuten kuuset ja männyt on syytä myös pilkkoa talvella, jotta suurin osa vedestä kuivuu pakkassäiden aikana.

- Useimmiten puiden raivaukset tehdään näin pakkasilla, kun maa alkaa jäätymään. Puu halkeaa helpommin kylmänä. Aikanaanhan vanha kansa sanoi, että klapit pitää olla juhannukseksi sisällä. Eli nyt kun lähtee kaato- ja pilkkomishommiin, niin halot ehtivät kuivumaan hyvin kevään ajan, Marko Kataja Siemen-Florasta vinkkaa.

Kun lähdetään hankkimaan uutta työkalua, on moottorisahan tärkein valintakriteeri se, minkä kokoista puuta on tarkoitus sahata.

- Puunlaadulla tai sahattavien puiden määrällä ei ole merkitystä, mutta puiden halkaisijalla sitäkin enemmän, Marko Kataja kertoo.

Siemen-Florasta löytyy laaja moottorisahojen valikoima. Myös tarvikkeet hankit kätevästi samalla reissulla.

- Tärkeimmät tiedot, joita asiakkaat kaipaavat, ovat sahan teho ja paino. Niinhän se menee, että usein halutaan mahdollisimman tehokasta ja kevyttä laitetta. Meidän tehtävämme täällä on antaa asiakkaalle ammattitaitoista palvelua, jotta löydetään juuri se kyseisen ihmisen tarpeita parhaiten palveleva laite.

Raivaustöiden jälkeen moottorisahaa ei kannata laittaa suoraan autotallin perälle hyllyn nurkkaan.

- Yleispuhdistus kannattaa suorittaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Laitetta voi säilyttää kylmässä tai lämpimässä. Ja sahaan kannattaa laittaa aina pienkonebensaa, se säilyy huomattavasti kauemmin. Lisäksi se on käyttäjäystävällisempää, sillä se ei kärytä.

Siemen-Floran huollossa vanhat laitteet saavat uuden elämän. Tylsällä teräketjulla ei kannata lähteä sahailemaan. Ketjun teroitukset tehdään Papinhaankadun huollossa edullisesti, hinnat alkavat 5 eurosta.

- Tylsällä ketjulla sahaaminen käy moottorin päälle, mikä luonnollisesti lyhentää koneen käyttöikää. Se ei ole oikea paikka säästää. Sen lisäksi, että tylsällä terällä työskentely vie enemmän aikaa, rasittaa se myös konetta.

Tervetuloa moottorisahakaupoille Siemen-Floraan. Palvelemme arkisin klo 9.00-17.00 ja lauantaisin 9.00-14.00.