#Puutarhakoulu - osa 1: Vinkit oikeanlaisen leikkurin valintaan

Puutarhakoulussa opastamme ja neuvomme tekemään oikeita ratkaisuja pihan ja puutarhan erilaisissa tilanteissa. Lisätietoa arkarruttaviin kysymyksiin saat myymälästämme asiantuntevilta asiakaspalvelijoiltamme.

Heinäkuun helteet hellivät ja taivas antaa toisinaan vettä. Ruoho kasvaa ja ruohonleikkurit ovat kovassa käytössä. Välillä tuntuu, että se vuosia sitten naapurilta peritty ja jo moneen kertaan korjattu leikkuri alkaa olla turhan pieni ja temppuileva.

On aika tehdä päätös uuden ruohonleikkurin hankinnasta. Mihin tahansa koneeseen ei kuitenkaan kannatta tarttua, vaan aina on hyvä keskustella asiasta asiantuntijan kanssa.

- Lähdemme aina liikkeelle siitä minkä tyyppistä leikkuria asiakas haluaa. Tarjolla on esimerkiksi istuttavaa, itsevetävää ja työnnettävää mallia. Lisäksi on keräävää ja alle silppuavaa tai molemmilla vaihtoehdoilla varustettua leikkuria. Nämä ovat sellaisia juttuja, joihin jokaisella on omat mieltymyksensä, Juuso Ylivuori Siemen-Florasta kertoo.

Käytännön asioita kannattaa pohtia - haluaako jatkaa juoksemista tankilla vai siirtyä pistokkeesta ladattavaan malliin.

- Se on hyvä miettiä, että haluaako niin sanotusti pelata bensiinin kanssa vai työskennellä helppokäyttöisen akkulaitteen kanssa. Tällä hetkellä myydään eniten edelleen bensiinillä toimivia leikkureita, mutta akkukoneet yleistyvät kovaa vauhtia.

Myös leikkuualue on tärkeä ottaa huomioon. Pienellä leikkuuleveydellä varustetulla koneella vierähtää isolla alueella yllättävän paljon aikaa.

- Leikattava alue on hyvä tiedostaa, jotta saadaan otettua huomioon leikkuuleveys. Jos nurmikkoa on paljon, niin mitä leveämmällä leikataan sitä vähemmän vetoja tarvitsee vetää.

- Toisaalta jos haluaa ottaa ruohonleikkuun kuntoilun kannalta, niin silloin voi ajella pienemmällä leveydellä pidempään, Juuso naurahtaa.

Kun oikea ruohonleikkuri on löytynyt, annetaan Siemen-Florassa laitteelle käyttökoulutus, jossa käydään läpi koneen toiminnalliset asiat.

Siemen-Florasta hankitut leikkurit luovutetaan asiakkaalle valmiiksi kasattuna.

- Kun meiltä koneen hankkii, niin asiantuntevan palvelun lisäksi koneen saa matkaansa siinä kunnossa, että sen voi ottaa välittömästi käyttöön. Jos esimerkiksi valitaan bensakoneella toimiva leikkuri, niin me pidämme huolen, että siellä on liemet ja öljyt valmiina.

- Ja jos asiakkaan meiltä ostamaan uuteen leikkuriin tulisi kuitenkin jotain vikaa, niin se leikkuri menee huollossamme jonon kärkeen ja laite korjataan välittömästi.

Siemen-Florasta löydät myös leikkurien varaosat ja tarvikkeet helposti laajasta valikoimasta.

Halutessaan asiakas saa koneen pihalleen myös kotiin kuljetettuna. Myös huoltoon tulevat ja huollosta palautuvat koneet saavat Siemen-Florasta tarvittaessa kuljetuksen.

- Se on sellainen valmis paketti. Yhdessä mietitään leikkurin tarvitsijalle paras ratkaisu, me kasaamme koneen valmiiksi ja opastamme sen käytössä. Tarvittaessa kotiinkuljetuksella leikkuri pihaan ja sen jälkeen ei muuta kuin nyppää narusta ja nauttii kesästä, Juuso Ylivuori sanoo.