Teitä palvelee: Kalle Mahkonen

Kerromme ”Teitä palvelee” -juttusarjassa työntekijöistämme, jotka ovat valmiina palvelemaan teitä kaikissa puutarha-alan kysymyksissä.

Siemen-Floran huoltotiloissa häärää Kalle Mahkonen, joka on parasta aikaa laittamassa asiakkaan ruohotrimmeriä toimintakuntoon. Hyväntuulinen huulenheitto sinkoilee edestakaisin, kun Mahkonen ja huoltopäällikkö Marko Kataja piikittelevät leikkimielisesti toisiaan.

- Tämmöistä tämä on, mukavaa hommaa hyvässä työympäristössä. Toivon mukaan se rentous tuo asiakkaillekin sen tunteen, että meille on helppo tulla ja tuoda laitetta huoltoon, Mahkonen sanoo.

Hän on työskennellyt Siemen-Floran huollossa jo vuodesta 2008 alkaen eli ensi vuonna tulee kymmenen vuotta palvelusta täyteen.

- Työnkuvaani kuuluu laitteiden korjaaminen ja huoltaminen, ja olen mukana myös laitteiden myynnissä. Mehän huollamme laitteita laidasta laitaan, aina leikkureista pesureihin ja moottorisahoista trimmereihin, eli käytännössä melkein kaikkea mahdollista.

Siemen-Floran huollossa on erilaista laitetta jatkuvasti työn alla. Kalle haluaakin muistuttaa, että kauhean paljon ei kannata itse alkaa laitetta korjaamaan, ellei siihen riitä osaamista. Pienet viat voidaan kunnostaa vielä kotona, mutta suurempi töiset viat vaativat jo ammattilaisen käsittelyä.

- Meillä yleisimpiä huollettavia ongelmia ovat polttoaineviat, joita ei kannata alkaa itse korjailemaan ellei siitä ole vankkaa kokemusta. Joitain pieniä juttuja voi hoitaa siellä kotipajallakin, mutta melko usein käy niin, että meiltä haetaan varaosia ja hetken päästä koko kone tuodaan huollettavaksi, Kalle kertoo.

- Tällöin huoltotoimenpiteet tulevat yleensä kokonaisuudessaan asiakkaalle turhan kalliiksi. Suosittelenkin, että mikäli ei ole sitä tietoa ja taitoa, jota työ vaatii, niin toisi laitteen suosiolla tänne meille. Näin säästää aikaa, vaivaa ja rahaa.

Arki ei ole sen enempää huollon puolella kuin muuallakaan Siemen-Florassa tasaista. Muiden työntekijöiden tavoin Kalle nauttii siitä, että jokainen päivä tuo aina jotain uutta tullessaan.

- Ei ole samanlaisia päiviä, eikä samanlaisia koneita. Olen ollut tässä kohta sen kymmenen vuotta ja lähes päivittäin tulee vastaan jotain uutta. Se tekee tästä työstä erittäin mielenkiintoista.

Myös työyhteisö huollon ja koko Siemen-Floran väen kesken saa Kallelta kiitosta.

- Hyvä henki ja hyvä yhteisö. Huumori kukkii ja kaikki viihtyvät, sehän on tärkeintä, silloin jokaisen on mukava tulla töihin. Uskon, että myös asiakkaat aistivat sen, Kalle toteaa.