Teitä palvelee: Matias Ylivuori

Kerromme ”Teitä palvelee” -juttusarjassa työntekijöistämme, jotka ovat valmiina palvelemaan teitä kaikissa puutarha-alan kysymyksissä.

Asiakkaan ruohonleikkuri ulos autosta ja huoltoon. Sen jälkeen pihakivet kyytiin, autonrattiin ja kivet suoraan asiakkaan pihalle. Matias Ylivuorella on menossa kiireinen päivä kotiinkuljetuksien kanssa.

- Tämä on sitä minun arkeani. Kuljetan asiakkaiden leikkureita ja muita koneita meille tänne huollon puolella ja palauttelen niitä sitten huoltojen jälkeen. Osallistun itse myös laitteiden huoltamiseen ja palvelen asiakkaita myymälän puolella, Matias kertoo.

- Monipuolista hommaahan tämä on, juuri sellaista, jossa pääsee tekemään kaikkea mielekästä ja olemaan tekemisissä asiakkaiden kanssa.

Matias on isoveljensä Juuson tavoin jo neljättä sukupolvea Siemen-Floran yrittäjäperheessä. Hän hyppäsi toimintaan täysipäiväisesti mukaan noin kahdeksan vuotta sitten heti peruskoulun jälkeen.

- Onhan tässä tullut pyörittyä mukana jo pitkään. Ennen kuin siirryin yläasteen penkiltä tänne vakituisesti töihin, olin ollut jo muutaman vuoden apuna kesäisin ja sitä ennen pyörinyt toisten jaloissa kaikki nurkat läpi moneen otteeseen jo ihan polvenkorkuisest asti, Matias naurahtaa.

- Aloitin aikanaan huolto- ja varaosapuolella, ja siellä olenkin työskennellyt suurimman osan ajasta. Siitä laajensin osaamistani pihakivien myyntiin ja siitä eteenpäin kassalla työskentelyyn. Ajokortin saatuani otin osaa myös kotiinkuljetuksiin.

Pihalla sijaitseviin taimitarhan ja kukkamyymälän toimintaan Matias ei ole vielä perehtynyt.

- Se on taas yksi sellanen oma alansa, johon pitäisi perehtyä tarkemmin, jotta voisin antaa asiakkaille täydellisen tietopaketin. Meillä on sillä puolella niin paljon osaavia ammattilaisia, että on parempi kun he hoitavat sen puolen.

- Meillä kaikki tekevät vähän kaikkea, mutta jokaisella on kuitenkin ne omat pääosaamisensa ja osa-alueensa, joista vastataan.

Ammatinvalinta ja perheyrityksessä työskentely olivat Matiakselle itsestäänselviä jo nuorena poikana. Hän halusi olla omalta osaltaan jatkamassa Siemen-Floran tarinaa.

- Tiesin etukäteen kuinka monipuolista tämä työ on ja olen aina halunnut olla osa tätä toimintaa, ammatinvalinta oli kaikin puolin helppo. Nautin siitä, kun pääsen korjaamaan koneita ja juttelemaan asiakkaiden kanssa.

- Se, että Siemen-Flora on jo 70 vuotisen historian omaava perheyritys merkitsee minulle todella paljon. Arvostan sitä suuresti ja on hienoa päästä tekemään töitä arvostamansa asian eteen.

Kotiinkuljetukset ovat yksi iso osa Siemen-Floran asiakaspalvelua. Asiakkaat voivat tilata huoltotoimenpiteitä vaativille laitteille noudon ja palautuksen, myös uudet laitteet kasataan Siemen-Florassa käyttökuntoon ja ne toimitetaan tarvittaessa aina asiakkaan kotipihaan asti.

- Laitteiden ja pihakivien lisäksi kuljetamme paljon myös taimia, kesäkukkia ja kaikkea mitä me täällä myymme ja joille asiakas kuljetuksen tarvitsee. Se on sitä asiakaspalvelua parhaimmillaan, kuljetuksista vastaava Matias sanoo.