Teitä palvelee: Tuula Lehti

Kerromme ”Teitä palvelee” -juttusarjassa työntekijöistämme, jotka ovat valmiina palvelemaan teitä kaikissa puutarha-alan kysymyksissä.

Siemen-Floran leikkokukista huolehtii floristi Tuula Lehti, joka on palvellut asiakkaita Papinhaassa jo 11 vuotta marraskuusta 2006 lähtien. Ennen Siemen-Floraan siirtymistään hän toimi itsenäisenä kukkakauppayrittäjänä.

- Vastuualueenani ovat leikkokukat. Ostan meillä täällä myytävät leikkokukat, valmistelen ne myyntikuntoon ja sidon kimput valmiiksi kylmiöön, jotta asiakkailla on mahdollisimman kattavat vaihtoehdot poimia mieleisensä kimppu, Tuula kertoo.

- Lisäksi me sidomme täällä kimppuja myös asiakkaiden toiveiden mukaan. Esimerkiksi onnittelu-, surunvalittelu- ja hääkimppuja sekä tilojen koristeluun tarvittavia kukkia.

Leikkokukat ovat olleet osa Siemen-Floran palvelua nyt viiden vuoden ajan. Tuula palvelee asiakkaita maaliskuusta syyskuun loppuun sekä joulun aikaan.

- Leikkokukkia meiltä saa kuitenkin ympäri vuoden. Kollegani Irmeli huolehtii talvisaikaan kukkien hankinnan ja sitomisen, joten meiltä löytyy aina tuoreita kukkia kylmiöstä. Ja kyllä nuo meidän pojatkin pystyvät tarvittaessa kukkia sitomaan ja pakkaamaan, Tuula naurahtaa.

- Meillä on myös hyvä valikoima viherkasveja ja ruukkukukkia, joiden hoitoon annamme vinkkejä ja neuvoja. Teemme myös istutuksia ruukkuihin, jos asiakas haluaa.


Rakkaudesta luovuuteen ja väreihin

Omaan ammattiinsa intohimoisesti suhtautuva Tuula kertoo pitävänsä työstään ennen kaikkea siksi, että siinä pääsee toteuttamaan itseään.

- Pidän työstäni koska tämä on luova ammatti. Totta kai se perusammattitaito täytyy olla pohjalla, mutta värien ja muotojen kanssa työskentely on aivan ihanaa.

Kukkien sidonnan lisäksi hän työskentelee myös Siemen-Floran myymälän puolella asiakaspalvelussa.

Työyhteisölle Tuula antaa kollegoidensa tavoin varauksettomat kehut.

- Meillä on todella mukavaa ja viihtyisää täällä yhdessä. Saa toteuttaa itseään ja työ on monipuolista.